Muziek

Het laatste nieuws

Nog nooit heb ik het zo druk gehad met mijn muzikale activiteiten als in 2023! Als DJ heb ik menig mooi (privé) feestje mogen doen. Met mijn gitaartje heb ik hele fijne optredens gedaan. En als band artiest heb ik voor jong en oud mogen ‘shinen’. De jeugd lijkt nu mijn liedjes ook te ontdekken. Hoe bijzonder!!  

De lente staat voor de deur en boekingen komen weer binnen. Binnenkort een update.

 

20-3-2024

Nieuw liedje! Plekske van geluk (Remix 2024)
Remix mét band opgenomen om is lekker de Lente in te luiden!
Dat duit ‘m veurjaor, dat lit an ’t lentewèr! Lentekriebels, alles weer in bloei, de dagen langer, we gaan er weer op uit. Jij hebt toch ook wel een favoriet plekje waar je graag wandelt of fietst? In mijn geval ben ik met de kont in de boter gevallen: Hier is van alles te beleven. Trek je wandelschoenen aan of kom met de fiets en ontdek de schoonheid van Maaspark Ooijen…
Meer weergeven

 

16-10-2023

Nieuw liedje! Huub Janssen & De helpende handjes – Deze helpende handen helpen
Dát was een mooi muziekproject! Thuiszorg Helpende Hand bestaat dit 25 jaar en ik mocht hierover een liedje maken! Het liedje is gemaakt mét input van medewerkers van de gehele organisatie. Uiteindelijk ben ik met deze kanjers van zorgmedewerkers Anne Greijn, Sylvia Repping, Michelle Smedts en Nicky Boulayounne of te wel ‘de helpende handjes’ de studio ingegaan en hebben we liedje ‘live’ voor alle medewerkers en cliënten mogen presenteren. De clip bevat amateuropnames van de presentatie én beelden van L1. Heb jij als organisatie ook iets te vieren en lijkt je dit een tof idee om een feestje onvergetelijk vast te leggen? Ik help je graag hierbij!

 

6-5-2022

Nieuw liedje én clip: Samen met Frans Pollux ‘van ’t pad af’!
In juli 2021 verscheen Frans zijn podcast ‘Van ’t paad aaf’, wandelverhalen tussen Ooijen en Wanssum, over het nieuwe natuurgebied. In aflevering 6 mag ik over de veranderingen in Wanssum vertellen en zijn flarden van mijn liedjes ‘Plekske van geluk’ en ‘Naor Geijsteren’ te horen. Door deze samenwerking raakte ik gecharmeerd van de titelsong en dacht ik hééj, die ga ik coveren! Volgens Frans is het een ‘typisch Huub liedje’ geworden en bijzonder is de samensmelting van het Wanssums met het Venloos dialect. Rogier Rutten bespeelt de accordeon en de productie is van B-j Baartmans.

 

14-3-2022

Huisvlijt: Het knutselen op een vrijdagmorgen heeft geleid tot deze demo: Gebròke hart. In dit kader vond ik een uitspraak van George Orwell (schrijver van Animal Farm en 1984 weet je nog?): De snelste manier om een oorlog te beëindigen is hem te verliezen. Snel dan!

 

5-3-2022

Huisvlijt, eventjes de ellende in de wereld van de afgelopen week van mij afschrijven met dit liedje….

 

30-7-2021: Podcast met Frans Pollux

Aldus Frans: ‘Nergens heeft het project Ooijen-Wanssum zo ingegrepen als in de kern van dat kleine Noord-Limburgse dorpje. De Wanssumse zanger Huub Janssen vertelt erover. Hij wacht je op aan het einde van de Groote Molenbeek. Hij leidt je naar een bankje met uitzicht op de haven, én met uitzicht op Juf Annie, de 80-jarige Wanssumse’. Huub zijn liedjes ‘Plekske van Geluk’ en ‘Naor Geijsteren’ maken het verhaal compleet.

23-7-2021: Huub bij de NOS

Afgelopen zondag lag ik lekker in mijn zwembadje toen de telefoon ging. Een 035 nummer, de NOS!! Ze hadden mijn nummer doorgekregen want ik wist wel iets te vertellen van de watersnood van 93/95 en de huidige situatie/gebiedsverandering. ‘Neem ook je gitaar maar mee, dan doen we dit voor Radio 2 Tour de France! Binnen 10 minuten stonden ze op de stoep. ’s Avonds prime time op TV! Of het interview én mijn liedje die middag ook is uitgezonden weet ik niet. De telefoon staat (nog) niet roodgloeiend. Hebben we dat ook eens keer meegemaakt…

30-4-2021: Nieuw liedje: Plekske van geluk

Nieuw liedje mét videoclip: Plekske van geluk. De lente is aangebroken en de metamorfose tussen Ooijen en Wanssum krijgt langzaam vorm en kleur. Het contrast tussen mooi en lelijk is met name in Wanssum enorm. De containerterminal aan de haven groeit en laat zich steeds meer zien én horen! Er is enorm veel beton van bruggen, wegen en fabrieken. Daar omheen is het prachtig geworden. Nieuwe landschappen, fietspaden, wandelwegen, complete nieuwe beelden en panorama’s. Waar vroeger geen mens kwam, zijn nu hele mooie plekjes ontstaan. Nu de lente is begonnen nodigt het gebied uit om met de voet of fiets te verkennen. Een soort van ontdek je plekje… Ik heb al een paar hele mooie gezien! En er zijn er nog veel meer voor iedereen! Dit liedje is na ‘Naor Geijsteren’, ‘De rondweg’, ‘De alde maaserm’, het 4e liedje in de reeks van de gevolgen van de veranderingen rondom het dorp Wanssum e.o. met betrekking tot het project gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum.

29 oktober 2020: Nieuw liedje De alde maaserm

Een instrumentaaltje! Laat je in twee en een halve minuut meevoeren met dit instrumentaaltje en de prachtige natuurbeelden van de ontsloten maasarm tussen Wanssum en Blitterswijck. Het natuurgebied is ingericht met kleine plassen dat via struinpaden vrij toegankelijk is. Een wandeling levert fraaie en verrassende ontmoetingen op zoals je in de clip zult zien.  De schitterende beelden zijn van Paul Poels Fotografie.

Dit liedje is na ‘Naor Geijsteren’ en ‘De rondweg’ het 3e liedje in de reeks van de gevolgen van de veranderingen rondom het dorp Wanssum e.o. met betrekking tot het project gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum.

11 september 2020: Nieuw liedje De rondweg

Sinds 7 september is de rondweg om Wanssum open voor verkeer. Het doorgaand verkeer rijdt voortaan niet meer midden door het dorp. Het centrum wordt autoluw en naar verwachting zal de verkeersveiligheid en leefbaarheid in ons dorp Wanssum toenemen. Het centrum heeft een complete metamorfose ondergaan, waar we nu rustig kunnen wandelen, fietsen en zelfs zwemmen in de Meulebèèk.
Bovendien is de kans op natte voeten zoals in 1993 en 1995 heel erg klein geworden door het ontsluiten van de oude maasarm.
Ik mocht het liedje tijdens de opening zingen! 
Dank je Sjoerd van Bommel & BJ Baartmans
IMG_5070 1

27 juni 2020: Nieuw liedje Naor Geijsteren

En ineens besefte ik hoe bijzonder en mooi het gebied van Wanssum naar Geijsteren eigenlijk is!

De inspiratie voor het liedje is eigenlijk minder mooi. Het dorp Wanssum ondergaat een complete metamorfose met ontzettend veel voordelen. Bij veranderingen heb je naast voordelen ook vaak te maken met nadelen.
Daar waar je vroeger op allerlei manieren van Wanssum naar Geijsteren kon lopen of fietsen, kan dit nu alleen nog maar via de nieuwe fietsbrug over de rondweg.
De Lange Ven en de Nieuwlandsestraat zijn afgesloten en de afrastering aan beide kanten van de rondweg moet ervoor zorgen dat niemand de weg over steekt. Alles voor de veiligheid.
Nu lopen we elke dag hetzelfde rondje met ons hondje!
Dank aan de sympathieke vrijwilligers op de clip.

Juni 2019: Nieuwe CD Hoe is ’t nou mit ow

Nog volop verkrijgbaar en ook op spotify te beluisteren. 

ONDIEP gestopt

De Wanssumse dialectband Ondiep is niet meer. Na 27 jaar en talloze mooie optredens houdt de band, bestaande uit Huub Janssen, Rogier Rutten, Robert van Ratingen en Marc Lahnstein, het voor gezien. Huub gaat alleen door. Van Ondiep verschenen er in totaal vijf CD’s, waarvan de eerste twee onder de naam Diep Sjit. Na de albums ‘Kameraod’, ‘Van vleis en bloed’, ‘Hemel op aarde’ en ‘An ’t water’ bracht de band in 2013 het laatste album ‘Wanssum’ uit. Dit album bevat hun bekendste liedjes. Ondiep scoorde de afgelopen jaren twaalf L1mbo top 10-hits en stond vier keer op nummer één met de liedjes ‘An ’t water’,‘Wanssum’, ‘Hieel moj megje’ en ‘Beter als oeijt gewest’. Dat laatste nummer
werd in 2011 door L1 zelfs verkozen tot beste van het jaar. Het bekendste liedje van Ondiep is ‘Hutje op de hei’.De band wil iedereen bedanken voor alle mooie jaren!

Hieronder vindt je discografie. Alle albums, behalve Kameraod, zijn nog op CD verkrijgbaar via de website. Ook op Spotify te beluisteren.

.

Discografie

Kameroad

CD Diep sjit kameroad

Diep Sjit – CD Kameroad

1997

1. ’t Dörpke
2. Fieëste
3. Stil ien de straot
4. Clau-di-ja
5. Vörbeej
6. De nachten waren lang
7. Halverwège hel
8. Nel (ze deui ’t gèr mit elke vremde kel)
9. D’n hemel ien (ze was een droeëmhoer)
10. Ik bin zo gek (op ów)
11. Mien eiland
12. D’n dag van gistere
13. Don’t pogo (mit enne fieëst Limbo)
14. Diep Sjit
15. De leste

Van vleis en bloed

Diep Sjit – Van vleis en bloed

1998

1. Van Vleis en Bloed
2. Ontdekkingsreis
3. Ex-meid
4. Mar danse meug
5. Naor Huus
6. Vrij
7. Mit ow allieën
8. ’n Hieël moj megje
9. Geej ziet alles
10. Zomar enne zommeraovond
11. Als ’t kalt werd vannacht
12. Elken dag opneej
13. Als ik beej òw bin
14. Brave Jong/lieve vrouw

Hemel op aarde

Ondiep – CD Hemel op Aarde

2002

1. Maondagmerge
2. Laot dees rivier mar stroeëme
3. Veur altied
4. Hutje op de hei
5. Joa!
6. Januari zon
7. Roeéje koeël mit worst
8. Hemel op aarde
9. Taofel en bed
10. Misse
11. Niks um gève
12. Döje of vrieze

An 't water

Ondiep – CD An ’t Water

2006

1. Án ’t water
2. Geliek haaj
3. Laot ’t mar gaon
4. God ien Frankriek
5. Gebròke hart
6. De ware Jacob
7. Noeëjt
8. Vergève en vergète
9. ‘T kumt allemaol goed
10. Soms
11. Speciaal veur ów
12. Megje dat ik hieël goed ken
13. Moj gewest

Rust

Huub Janssen – CD Rust

2009

1. Böök Nie Um Meej Nou
2. Mien God
3. Mis Ow Vandaag
4. Verliefd Tot Over De Oeëre
5. Rust
6. Verdomme Hald Van Meej
7. Geej Hed Van Die Daag
8. De Allerliefste
9.  Zuut Als Soeker
10. 2 Handen
11. Van Vleis En Bloed

Wanssum

Ondiep CD Wanssum

Ondiep – CD Wanssum

2013

1. Ondiep – Wanssum
2. Ondiep – ’t Dörpke
3. Ondiep – Gelukkig Nou
4. Ondiep – Aan ’t Eind Van Een Ieënzame Dag
5. Ondiep – Bèter Als Oeijt Gewest
6. Ondiep – De Duif
7. Huub Janssen – Vechten
8. Ondiep – Niks Verloren
9. Ondiep – Ik Kan ‘r Nie Vergète
10. Huub Janssen – Bin Ik Te Laat Of Juust Te Vroeg
11. Ondiep – Hutje Op De Hei
12. Ondiep – Maondagmerge
13. Ondiep – Án ’t Water
14. Ondiep – De Ware Jacob
15. Ondiep – Moj Gewest
16. Diep Sjit – Stil Ien De Stroat
17. Diep Sjit – Vörbeej
18. Ondiep – Döje Of Vrieze
19. Diep Sjit – ’t Dörpke
20. Huub Janssen – Aan ’t Eind Van Een Ieënzame Dag
21. Huub Janssen – Ik Kan ‘r Nie Vergète

Huub als DJ

Zoek je

  • een DJ die kennis heeft van de 50’s, 60’s, 70’s, 80’s, 90’s, en 2000 hits maar ook van Limburgs, Nederlandstalig, Schlagers Iers, Duits, én van de huidige top 40?
  • een DJ die nog gewoon de praatjes aan elkaar praat en leuke jingles ertussen mixt?
  • een DJ die draait voor jong én oud?
  • een DJ die de interactie zoekt met het publiek en zorgt voor feest en stemming?

Dan ben je bij mij op het juiste adres!

Boekingen

Er zijn diverse mogelijkheden voor diverse gelegenheden:

  • Solo met gitaar 1x 45 minuten € 200,00*
  • Mét ex-Ondieper Rogier Rutten voor 1x 45 minuten, € 300,00*
  • Als bandartiest met de bekendste liedjes voor 30 minuten € 200,00*
  • Als DJ, compleet met licht en geluid, evt. aangevuld met 30 minuten als bandartiest € 650,00 (incl. licht en geluid)
*Alle prijzen zijn exclusief geluid en reiskosten. Extra geluid is nodig voor gezelschappen groter dan 20 personen, kosten € 75,00

Neem vrijblijvend contact op middels onderstaand formulier of stuur een mailtje naar info@huubjanssen.nl