Je krijgt van mij een 9!

Een coachingstraject wordt afgesloten met een evaluatie. De coachee bespreekt samen met de leidinggevende het verloop en resultaat van het coachingstraject. Enerzijds wordt gekeken of de doelstellingen van het traject zijn behaald, anderzijds wordt gekeken naar hoe het proces is verlopen.Mijn bijdrage is de procesbeschrijving en het resultaat. Welke afspraken hebben we gemaakt, hoe was de uitvoering en wat was het resultaat.Deze week belandde een fantastische evaluatie in mijn mailbox. Ja, ik ben heel eerlijk, daar ben ik dan wel trots op. Ik ben de evaluatie gaan analyseren van wat de coachee zo enorm waardeert want daar kan ik natuurlijk ook van leren.Dit zijn mijn bevindingen:
– Geen wachttijd, snel starten van het traject.
– Betrokkenheid en doortastendheid van de leidinggevende om een traject ‘te gunnen’.
– De aangereikte hulpbronnen om zélf de problemen op te lossen- Een gestructureerd proces van waterval van emoties, tot plan van actie.
– De klik met de coach, prettig persoon, goed kunnen luisteren, samenvatten en doorvragen en teruggeven: Wat zou je wél willen?
– Een prettig en veilig gevoel te hebben tijdens de gesprekken.
En dan krijg je dus een 9…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *